Muzikanten

BRASS-IT! is opgericht op 1 april 2015 en komt voort uit Brassquintet “Variëty”.

Wij maken gebruik van een traditionele koperkwintet-bezetting, bestaande uit 2 trompetten, hoorn, trombone en tuba.

Ons doel is om op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren waarbij we voor elk optreden een passend programma willen maken.

Hierbij worden de grenzen van alle genres (klassiek, modern, lichte muziek) verkend en blijven we onszelf en elkaar muzikaal uitdagen om zo te komen tot een perfect optreden.

Wij (professionals en enthousiaste amateurs) hebben allen al vele jaren ervaring en vanuit onze verschillende achtergronden worden de kwaliteiten van elke afzonderlijke muzikant maximaal benut.

BRASS-IT!, bestaat uit:

 

Jeroen Boerman - Trompet - Bugel - Brass-It! - koper - ensemble - quintet

Jeroen Boerman – Trompet/Bugel
Muzikaal verbonden aan Union Zelhem, daarnaast valt hij geregeld in bij diverse orkesten en ensembles (zowel klassiek als lichte muziek).
Hiernaast is hij ook arrangeur.

Femke Tijenk - Trompet - Bugel - Brass-It! - koper - ensemble - quintet

Femke Tijenk – Trompet/Bugel
Afgestudeerd aan het ArtEZ conservatorium op klassiek trompet. Ze is werkzaam als docent klein koper en verzorgt daarnaast muziekprojecten voor het primair onderwijs.

Christa Boerman - Hoorn - BVO - Dirigent - Brass-It! - koper - ensemble - quintet

Christa Boerman – Hoorn
Afgestuurd aan het ArtEZ conservatorium op de vakken schoolmuziek en HAFA-directie. Ze is werkzaam als dirigent, muziekconsulent en AMV docent.

Arjen Reeser - Trombone - Brass-It! - koper - ensemble - quintet

Arjen Reeser – Trombone
Arjen is zelfstandig pianostemmer en restaurateur bij zijn eigen bedrijf “Reeser Piano’s en Vleugels”.
Arjen is afgestudeerd aan de ArtEZ/Codarts op trombone. Hij is werkzaam als trombone docent en als trombonist bij onder meer Het Brabants Jazz Orkest en de Guus Tangelder Bigband. Verder is hij verbonden aan de Stichting Vestrock.

Harold van Buren

Harold van Buren – Tuba
Muzikaal is hij verbonden aan Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel en is hij een veel gevraagd remplaçant bij diverse orkesten en ensembles.

Een gevarieerd koper-ensemble